Guido van der Valk (26-01-1980)

In 1989 maakte hij voor het eerst kennis met de golfsport in Lelystad. Op de tijdelijke baan (6 par-3 holes en een driving range) ontwikkelde de hockeyer z'n liefde voor de golfsport.
Dat er van enig talent sprake was bleek uit zijn eerste landelijke overwinning bij de Nationale Nederlanden Mini Golfdag in 1990, een titel die hij ook het volgende jaar veroverde.
De overgang eind 1993 naar Golfclub Almeerderhout betekende een ommekeer in zijn carrière als golfer. Direct in 1994 werd hij gevraagd voor de Nationale C-selectie. Na twee jaar trad hij toe tot het Nationaal Boys Team. Een periode waarin geproefd kon worden aan het acteren op internationaal niveau. In 1999 werd de overstap gemaakt naar het nationale team Oranje. Na zijn eindexamen HAVO in 1999 besloot hij om zich, naast een parttime studie Informatica, volledig op het golfen toe te leggen. Eerst als amateur ervaring opdoen en zodra de verdere ontwikkeling dat eist, de overstap maken naar het professionele golf. Door mee te doen aan de kwalificatie wedstrijd voor de Nederlandse Essent Tour (Dutch PGA qualifying school) op 8 oktober 2001, verkreeg hij automatisch de status van professional. 
 

Een greep uit de resultaten als amateur

2000
Kwart finale British Amateur
8e plaats individueel Eisenhower Trophy (WK Amateur voor landenteams)
A-status topsport NOC-NSF
2001
1e plaats Troia Cup in Portugal
1e plaats Nationaal Open (amateurs en professionals van de Dutch PGA)
1e plaats Dutch PGA qualifying school

 
Email: info@guidovandervalk.nl

 

Copyright © 2005 [TCS LELYSTAD]. Alle rechten voorbehouden 

 Herzien: 09 februari 2005